Jasmine Hansson

En blogg om mat och livet

Lax med ugnsrostad färskpotatis och smarrig vitlökssås

Äntligen är den härliga sommaren här och då passade det bra med extra lyxig lax med färskpotatis eftersom midsommarafton precis har passerat och färskpotatisen finns i överflöd i mitt kylskåp.

Recept (4 portioner)

Ingredienser

  • 4 st laxfiléer
  • 1 kg färskpotatis
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2-3 msk majonäs
  • 1/2-1 tsk honung
  • 1/2 tsk salladskrydda
  • 1 nypa salt och vitpeppar
  • 500 g frysta ärtor
  • 1 st citron
  • 1 tsk timjan och rapsolja

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Skrubba bort jorden och skalet på potatisen
  3. Dela potatisen till mindre delar och lägg på en plåt.

Vad tycker du om receptet?

Kommentera inlägget